Igår testade jag ett recept på kladdkaka som jag hittade på recept.nu, hon påstod sig ha funnit det bästa kladdkakereceptet, så jag tyckte det var värt ett försök. Och kladdkaka blev det, en god kladdkaka! Jag kan inte säga att det var den perfekta, men den var på god väg. God blev den, så här är den:
Antal portioner: 8
Färdigt på: 30 min
Ingredienser
3 st ägg
2.5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
100 g smör
150 g mörk choklad, hackad
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Lägg den hackade chokladen i en bunke och häll på det varma smöret.
Rör om tills chokladen smällt.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst och rör ner den smälta chokladen i äggsmeten.
Tillsätt mjöl och bakpulver och rör försiktigt till allt löst sig.
Häll upp smeten i en smörad form med löstagbar kant.
Grädda i mitten av ugnen i 18 minuter. Kakan ska stelna och spricka på ytan, men inuti ska den vara lös och kladdig.
Ställ åt sidan och låt kallna i formen. Jag dekorerade den med florsocker, ringlade över chokladganache och täckte den med krossad daim :)